Seguix-nos en...

Entrar


Més de la meitat dels treballadors espanyols, preocupats pels horaris i les llargues jornades de treball

El 69% dels espanyols assegura que prefereix començar a treballar abans de la 9 del matí i la jornada laboral més esmentada pels enquestats (37%) és aquella que arranca a les 8 del matí

La conciliació laboral constitueix un factor clau que les companyies tenen cada vegada més en compte en les seues polítiques d'empresa per a poder atraure i retindre talent. La població activa demanda un major equilibri entre la seua vida familiar, laboral i personal i aqueix balanç depén, en moltes ocasions, del tipus de jornada i dels horaris de treball.

En aquest context, InfoJobs ha realitzat un estudi que revela que només el 14,2% de la població activa a Espanya assegura comptar amb horari laboral continuat, a pesar que és el tipus de jornada que més es desitja: el 76,3% voldria comptar amb un horari continuat europeu. D'altra banda, només un 9,5% dels enquestats afirma no estar interessat en aquesta mena d'horari.

Aquest tipus de jornada, en les quals les 8 hores es realitzen de forma continuada o, en alguns casos, amb una breu pausa per a menjar, permet compactar el temps que passem treballant i, en conseqüència, concloure abans la jornada laboral i disposar de més temps per a dedicar la vida personal i familiar.

A més, d'aquest estudi elaborat per InfoJobs es desgrana que la població activa espanyola prefereix començar prompte la seua jornada laboral per a poder tindre gran part de la vesprada lliure. En concret, un 37% dels enquestats assegura que la seua jornada ideal hauria d'arrancar a les 8 del matí, un 32% avança l'horari una hora (amb entrada a les 7 del matí) i un 18% preferiria començar a les 9.

Jornada intensiva, l'opció que apliquen les empreses a vegades puntuals

Si bé a Espanya no comptem amb horari continuat com una cosa habitual, sí que és cert que algunes empreses han començat a implementar les jornades intensives en les quals es realitza tot l'horari de manera ininterrompuda i sense pausa per a menjar. Encara sí, i segons l'enquesta de *InfoJobs, el 33% dels treballadors espanyols assegura no poder gaudir mai d'aquest tipus de jornada durant l'any. D'altra banda, estan aquells casos que gaudeixen d'una jornada intensiva en moments puntuals com a l'agost (11%), tots els divendres de l'any (11%) o durant tot l'estiu, és a dir, de meitat de juny a meitat de setembre (10%).

Segons aquesta anàlisi, no hi ha dubte que el tipus de jornada laboral i els horaris estan en el punt de mira ara més que mai. De fet, segons el ‘I Baròmetre de l'ús’ de InfoJobs, que analitza les principals preocupacions dels treballadors en matèria d'ocupació, el 62% de la població activa es mostra preocupada pel presentisme, els horaris i les llargues jornades de treball.

I és que el fet que una empresa oferisca beneficis socials, com per exemple poder conciliar vida laboral i professional als seus treballadors, és un aspecte fonamental per a mantindre'ls motivats i, en definitiva, per a retindre'ls dins de la companyia.

Puede consultar la noticia original ACI

962655886
Doctor Fleming, s/n
46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocion.economica@aytosagunto.es