Agència de col·locació autoritzada nº 1000000275
Seguix-nos en...

Entra si ja estàs registrat/da


Les 10 primeres ocupacions i habilitats amb més oportunitats per a la Generació Z

24/05/2023

L'arribada de la calor estiuenca és també la de la fi de curs i, per a molts, el final del curs, universitari o no, suposa també el salt de l'educació al món laboral. En un país amb un atur juvenil que frega el 30%, *LinkedIn ha publicat el Baròmetre Primer Ocupació 2023 amb les ocupacions que ofereixen millors oportunitats per a la generació Z en el seu salt al món laboral, tant per a aquells que es llicencien en la universitat com per als que no.

El sector tecnològic, però també l'administratiu, destaquen entre els llocs que més oportunitats ofereixen per als acabats de llicenciar. No sorprén, així que en el primer lloc trobem als enginyers de programari. El baròmetre de *LinkedIn també detalla el percentatge de llocs amb teletreball que ofereix cada lloc i, en el cas d'enginyer de programari, aconsegueix un 67,9%.

Pitjor ho tenen per a teletreballar els administratius, segona ocupació amb més oportunitats per a acabats de llicenciar, dels quals tan sols un 13,8% poden teletreballar. El lloc d'auditor, tercer amb major nombre de contractacions entre acabats de llicenciar, ofereix un 42,7% de possibilitats de teletreball.

Curiosament, en el quart lloc de contractacions de recentment llicenciats trobem una ocupació que no requereix qualificació, com el de recepcionista, que per motius obvis ofereix una quasi nul·la possibilitat de teletreball.

El lloc de project manager, amb un 42,3% d'opcions de teletreballar, tanca la llista de les cinc ocupacions amb més contractacions d'acabats de llicenciar en la universitat.

Administratius, per partida doble

Entre els llocs d'acabats d'eixir de l'institut, ja siga de batxillerat o de formació professional, destaca el lloc d'administratiu, amb un 13,8% de teletreball. És l'únic treball que està entre els que més oportunitats ofereixen tant entre llicenciats com entre no universitaris.

En segon lloc, estan els cambrers, que de nou per raons òbvies ofereixen una opció de teletreball del 2%, que per xicoteta que siga costa d'imaginar. Els dependents de botiga ocupen el tercer lloc entre les ocupacions amb més contractacions per a joves sense títol universitari que recentment salten al mercat laboral.

En el quart lloc, trobem una ocupació que d'entrada pot semblar per a llicenciats, que no té per què. Es tracta del programador full stack, una ocupació a l'alça al qual es pot accedir per diferents cursos intensius sense cap formació prèvia. Els bootcamps són centres privats intensius on es forma a programadors.

La cinquena ocupació amb més oportunitats per a joves recentment formats amb formació no universitari trobem als auxiliars d'infermeria, també amb una possibilitat molt baixa de teletreball.

Quant a les habilitats més buscades per les empreses, el més buscat per les empreses és la capacitat d'anàlisi, una qualitat que va aparéixer en 112.790 ofertes de LinkedIn, per damunt del domini de Microsoft Excel, que va aparéixer en 59.815 ofertes. La facilitat d'adaptació és la tercera qualitat més buscada, amb 43.712 ofertes que la valoraven.

Per davall de les 40.000 ofertes laborals i per damunt de les 30.000 que les valoraven, trobem l'anàlisi de dades, el desenvolupament de programari, la integració, el SQL (un tipus de llenguatge de programació), la negociació, la capacitat de coordinació i el JavaScript. És a dir, que les habilitats tecnològiques i les humanes són les més requerides en el mercat laboral.

Consulta la notícia original AQUI

962655886
Edificio la Gerència. Av. 9 d'Octubre, 7 46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocioeconomica@aytosagunto.es
Sistema Nacional de Empleo