Seguix-nos en...

Entrar


L'automatització de tasques haurà d'augmentar l'equilibri entre vida laboral i familiar, segons el 80% dels treballadors espanyols

Els treballadors esperen cada vegada més que els seus ocupadors contribuïsquen positivament als problemes socials, segons un nou informe publicat per Ricoh Europe. L'estudi Future of Work (el Futur del Treball), realitzat per Arup, explora com la tecnologia ajudarà a millorar els nostres treballs, i el paper central que la col·laboració i la sostenibilitat estan adquirint en els negocis.

Una de les principals conclusions de l'informe és que els treballadors creuen que les empreses són responsables d'utilitzar la tecnologia com a força cap a un canvi positiu en el treball i altres àmbits. L'estudi, realitzat amb una mostra de 3.000 treballadors a nivell europeu revela que tres de cada quatre enquestats (74%) consideren que, a mesura que l'automatització de tasques guanye terreny, els empleats hauran de tindre un major equilibri entre la vida laboral i personal. En el cas d'Espanya, aquesta xifra augmenta fins al 80%.

El treball en equip i la flexibilitat laboral són dues de les tendències que destaca l'informe. Un 78% dels enquestats espanyols espera que les seues empreses implanten les eines necessàries per a treballar de manera col·laborativa amb altres empleats, sense importar la seua ubicació física. El mateix percentatge (78%) espera poder treballar de manera més flexible (ajustar l'horari laboral, treballar en remot, etc.) i així conciliar millor amb la vida personal.

A més, un 76% dels enquestats espanyols espera que les empreses reinvertisquen els beneficis de la tecnologia d'automatització en la comunitat i dos terços (68%) cree que els seus ocupadors haurien de posar de la seua part per a solucionar problemes socials, com el canvi climàtic i la desigualtat. L'estudi revela que, a més, el 39% dels treballadors espanyols acceptaria un salari un 10% inferior per treballar per a una empresa que es comprometera a ajudar a resoldre problemes socials. De fet, segons l'anterior informe de *Ricoh Europa sobre les diferències generacionals, els empleats creuen que la sostenibilitat ha de ser un dels focus de les empreses, amb un 64% que pensa que és necessari que els negocis siguen més responsables.

L'informe Future of Work conclou que l'automatització i la tecnologia estan dirigint l'agenda empresarial, i revela el paper essencial que juguen les persones en les empreses, a pesar que un 73% tem que les tecnologies d'automatització servisquen, no sols per a augmentar els beneficis, sinó també per a retallar ocupacions. No obstant això, el fet és que la tecnologia ja està alliberant als treballadors de tasques repetitives perquè puguen centrar-se en un treball més valuós i satisfactori, que permeta a les empreses reinvertir en aportacions més positives a la societat.

Ramon Martin, CEO de Ricoh Espanya i Portugal, declara: “Existeix una àmplia gamma de tecnologies que canviaran la nostra manera de treballar en els pròxims 10 anys, com són la digitalització en el núvol, la Intel·ligència Artificial, la realitat mixta i la robòtica. Les empreses han de prendre decisions intel·ligents i adoptar la tecnologia que permeta als empleats invertir el seu temps en tasques cognitives de valor afegit, que no poden ser realitzades per cap màquina. Les persones són insubstituïbles en qualsevol organització”.

Sobre el paper de la col·laboració i la sostenibilitat en els negocis, Ramon Martin considera que “han d'estar en el centre de qualsevol empresa. Els grans problemes amb els quals lídia la societat moderna no es poden deixar només en mans de les organitzacions sense ànim de lucre i dels governs. La gent espera que les organitzacions prediquen amb l'exemple i facen aportacions més positives a les comunitats en les quals operen. Les empreses que posen els beneficis de la tecnologia al servei de la comunitat prosperaran i atrauran al millor talent. Per això, en *Ricoh hem alineat el nostre negoci amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU”.

Consulta la noticia original AQUI

962655886
Doctor Fleming, s/n
46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocion.economica@aytosagunto.es