Seguix-nos en...

Entrar


El Ple aprova la composició del Consell de la Formació Professional de Sagunt

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar ahir, dijous 25 de juliol, en sessió ordinària la composició dels membres del Consell de la Formació Professional de Sagunt. Este punt va ser aprovat amb els vots a favor de tots els representants de l'hemicicle, menys l'abstenció del Partit Popular.

El Consell de la Formació Professional de Sagunt, CFP-Sagunt, és un òrgan de participació sectorial i de caràcter consultiu, deliberatiu i de participació social, promogut per l'Ajuntament de Sagunt, per a tots aquells assumptes que, des de tots els òrgans corporatius, educatius i/o empresarials es considere necessari sotmetre en matèria de promoció, atenció i millora de la Formació Professional.

Este consell es constituix com a plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen en l'entorn local, amb l'objectiu principal de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral i professional de la joventut de la ciutat.

 


IES Eduardo Merello
 

 

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar el 27 de novembre de 2018 el reglament del CFP-Sagunt. D'acord amb l'article 2 del reglament, li correspon al Ple d’este Ajuntament nomenar els membres. Per este motiu, en la sessió plenària d'ahir es va aprovar la composició d’este consell. En primer lloc, el president serà l'alcalde, Darío Moreno, i el vicepresident serà el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona. Per part dels instituts de secundària del municipi que estiguen vinculats amb la Formació Professional hi haurà un representant. També es compta amb la presència de representants dels sindicats majoritaris de la localitat: UGT i CCOO. I, finalment, un representant d’ASECAM.

 

El paper de la Formació Professional és fonamental per a la productivitat de les empreses alhora que afavorix el creixement local i adequa les competències laborals que es demanden amb les destreses dels professionals. A causa de la circumstància que està vivint Sagunt amb la instal·lació de diversitat d'empreses, fa que les perspectives de generar ocupació en el municipi augmenten i conduïsquen a la necessitat futura de personal qualificat en les diferents àrees productives que sustenten l'economia municipal.​ 

 


IES Jorge Juan
 

Les accions aniran dirigides prioritàriament a la joventut que desitge incorporar-se al món laboral a través d'una formació professional adequada a la seua capacitat i missió personal, una vegada hagen finalitzat l'ESO; a les i els treballadors ocupats o en situació d'atur que desitgen millorar les seues competències professionals mitjançant una formació ocupacional adequada a les seues circumstàncies personals; als col·lectius en risc d'exclusió social perquè puguen rebre una formació ocupacional adequada que permeta la integració en la societat mitjançant la seua inserció laboral; les empreses i entitats generadores d'ocupació per a millorar el seu capital humà.

 

Per este motiu, és de gran importància la creació d'un organisme on estiguen presents tots els agents implicats a impulsar la Formació Professional més qualificada en un marc d'innovació i millora de la qualitat educativa i com a recurs per a reduir l'abandonament escolar. S'ha de considerar a l’FP des de criteris d'ocupabilitat, inserció laboral i cohesió social; com l'eix que vertebra i promou la formació al llarg de la vida i a través de tres subsistemes de formació: reglada, contínua i ocupacional.

962655886
Doctor Fleming, s/n
46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocion.economica@aytosagunto.es