Agència de col·locació autoritzada nº 1000000275
Seguix-nos en...

Entra si ja estàs registrat/da


L'ocupació batrà rècords aquest estiu i se superaran els 21 milions d'afiliats

25/05/2023

L'ocupació continuarà imparable i batent els seus propis rècords d'ací a l'estiu, immune a la incertesa econòmica que arrossega la guerra a Ucraïna i la crisi de preus. Així ho preveu l'III Informe trimestral sobre prediccions del mercat de treball publicat aquest dimecres per Adecco.

La Seguretat Social fregarà els 21 milions d'afiliats per primera vegada en la història el mes vinent de juliol, segons assenyala l'informe, una barrera que la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, preveu fins i tot depassar. Així, el màxim aconseguit l'abril passat, quan es van comptabilitzar 20,61 milions de cotitzadors en termes originals, es quedarà curt al maig, juny i al juliol s'aconseguiran els 20,92 milions de treballadors. Suposa això que l'ocupació s'anirà enfortint de cara a l'estiu i en aquests pròxims tres mesos es crearan més de 300.000 llocs, que se sumaran als prop de 320.000 generats ja en aquests primers quatre mesos de l'any. En total, en aquest primer semestre, el sistema haurà guanyat més de 600.000 nous cotitzadors.

D'aquesta manera, el ritme de creació d'ocupació anirà de menys a més i s'enfortirà, tal com és tradició, el segon trimestre de l'any a conseqüència de la temporada turística. Es passarà de créixer al 2,3% al 2,9% interanual.

«Sens dubte, hem assistit a un fort creixement de la nostra afiliació, la qual cosa confirma l'important component estacional del nostre model productiu i la dependència del sector serveis, el turisme i l'hostaleria», assenyala Adecco, que, no obstant això, ressalta que es tracta d'un avanç molt inferior a aqueix 5,1% que registrava fa un any.

«Temps de volatilitat»

En l'altra cara del mercat laboral, es preveu que el nombre d'aturats es continue reduint i es passe dels 3,12 milions comptabilitzats per l'Enquesta de Població Activa (*EPA) en el primer trimestre a 2,95 milions en el segon trimestre i 2,93 milions en el tercer, cosa que significarà seguir per davall de la barrera psicològica dels tres milions. Això portarà a la taxa d'atur a caure un punt percentual en aquests pròxims mesos per a situar-se en el 12,3% en el tercer trimestre, el nivell més baix des de 2008.

«Sembla que ens endinsem en un segon quadrimestre de recuperació, però no exempts de la sensació que continuem vivint temps d'una enorme volatilitat», assenyala el director de *The Adecco *Group *Institute, Javier Blasco, que precisa que la inversió creix fins a una previsió del 1,2% en 2023, la qual cosa va acompanyat del bon comportament de la balança comercial i d'un creixement del PIB del 0,5% gràcies a les exportacions, mentre el consum privat s'afona amb una previsió del -1,3% en 2023.

Consulta la notícia original ACI

962655886
Edificio la Gerència. Av. 9 d'Octubre, 7 46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocioeconomica@aytosagunto.es
Sistema Nacional de Empleo