Seguix-nos en...

Entrar


El cost per hora treballada s'estanca en 2019

El cost per hora treballada no va experimentar variació en el primer trimeste respecte al mateix període de 2018, enfront de l'increment interanual del 0,5% que va experimentar en l'últim quart de l'any passat, segons les dades provisionals de l'Índex de Cost Laboral Harmonitzat (ICLA) publicats aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per components, el cost salarial va baixar un 0,3% en relació al primer trimestre de 2018, en tant que els altres costos van avançar un 1%. El cost laboral, excloent pagaments extraordinaris i endarreriments, va créixer un 0,3% interanual en el primer trimestre de 2019.

Eliminant els efectes estacionals i de calendari, el cost laboral per hora treballada va avançar un 2,4% en el primer trimestre en relació al mateix període de 2018, nou dècimes més que en els últims tres mesos de l'any passat. Amb aquest repunt, s'encadenen nou trimestres de taxes positives en la sèrie corregida.

En taxa trimestral (primer trimestre de 2019 sobre quart trimestre de 2018), el cost laboral per hora treballada va augmentar un 0,8% en la sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari, ampliant en cinc dècimes l'avanç trimestral del període octubre-desembre de 2018.

Sense tindre en compte tots dos efectes, el cost laboral es va desplomar un 11,1% entre gener i març d'enguany pel major pes dels pagues extraordinàries i endarreriments en el quart trimestre de 2018 respecte al primer trimestre d'enguany.

Pot consultar la notícia original ACI

962655886
Doctor Fleming, s/n
46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocion.economica@aytosagunto.es