Anar al contingut principal

El 94,5% dels espanyols creu que el seu lloc de treball evolucionarà en tres anys

26/01/2021

Sens dubte, la pandèmia ha impulsat la transformació digital convertint el procés de digitalització en tot un repte tant per als ciutadans com per a les organitzacions. De fet, segons l'estudi “Adaptació Digital 2021” de IEBS *Business School, l'escola de negocis digital líder en formació en línia, el 94,5% dels professionals espanyols enquestats creu que l'acompliment del seu lloc de treball evolucionarà en els pròxims tres anys. El 42,4% creu que serà completament diferent al seu lloc actual, mentre que el 52,1% opina que només patirà alguns canvis.

Encara que moltes empreses encara es troben en la fase de descobriment, cada vegada són més les que se sumen al procés de transformació digital. Així ho afirma l'estudi de *IEBS, realitzat entre més de 1.500 professionals (un 60% d'Espanya i un 40% provinent de Llatinoamèrica). De fet, el 49,9% dels enquestats a Espanya ha assenyalat que la seua empresa està en procés de digitalització i el 38,8% assegura que es troba en una fase molt avançada o totalment a l'avantguarda.

En comparació, les dades difereixen en un cert aspecte entre Llatinoamèrica i Espanya, estant les empreses espanyoles més desenvolupades digitalment que les d'Amèrica Llatina. A Espanya, un 11,3% dels enquestats ha assenyalat que la seua empresa no ha començat el procés de transformació digital, enfront d'un 17,7% de Latam. Quant a organitzacions totalment al dia de les noves tecnologies, a Espanya la xifra és del 6,6%, mentre que a Llatinoamèrica només aconsegueix el 3,1%.

Però aquesta revolució no sols engloba una transformació de les organitzacions. Un 78,4% dels professionals espanyols enquestats ha necessitat formar-se per a satisfer les demandes digitals del seu lloc de treball aquests últims anys, dada secundada per l'informe del futur del treball del Fòrum Econòmic Mundial, que afirma que el 40% dels empleats necessitarà tornar a formar-se per a estar actualitzat. En total, els sectors que més han requerit de formació entre els seus integrants han sigut la logística, el màrqueting i els recursos humans, seguit d'innovació i tecnologia, emprenedoria i mitjà social.

“La situació a causa de la pandèmia ha obligat les empreses a fer passos excepcionals. La digitalització ja no és una opció, sinó l'única forma de supervivència en l'actualitat”, explica Óscar Fuente, Director i fundador de IEBS. “Però no cal veure la transformació digital com una amenaça, sinó com un canvi a millor. La tecnologia obri un món ple d'oportunitats i possibilitats. L'important és saber com aprofitar-ho”, afig.

Més empatia i reconeixement de les empreses

D'altra banda, tot indica que les empreses valoren cada vegada més als seus empleats, ja que més de la meitat dels professionals enquestats espanyols se senten o s'han sentit escoltats per la seua empresa i creuen que aquesta facilita que aporten idees a l'organització. El percentatge varia segons el grup enquestat: mentre el 72,4% dels treballadors espanyols en actiu ha respost positivament, la xifra disminueix entre els aturats enquestats, perquè només el 56% d'ells creu haver sigut escoltat per la seua empresa en la seua última ocupació.

Per aquest motiu, l'oferta formativa de IEBS està dissenyada per a guiar i impulsar, tant a professionals com a empreses, en el seu camí cap a la transformació digital gràcies a programes com el Executive MBA in Digital Transformation, enfocats a conéixer i a aplicar en el món empresarial les tecnologies més noves.

Finalment i tenint en compte que l'àmbit dels recursos humans ha sigut un dels quals més ha evolucionat aquests últims anys, l'escola celebra el pròxim 28 de gener el Human Tech Day, un esdeveniment en línia i gratuït per a aprendre de la mà dels líders del reclutament i la selecció com trobar, gestionar i potenciar el talent en les organitzacions digitals.

Consulta la notícia original ACI