Agència de col·locació autoritzada nº 1000000275
Seguix-nos en...

Entrar


El 55% dels millennials trien les vacances com el benefici flexible més valorat

14/07/2022

Beneficis flexibles

Les vacances permeten als empleats gaudir del seu temps d'oci i, per tant, cuidar millor el seu benestar físic i mental. Aquesta necessitat de comptar amb temps lliure extra per a dedicar-se a un mateix és, a més, especialment important entre les noves generacions.

Tant és així, que el 55% dels millennials (nascuts entre 1981 i 1997) trien les vacances com el benefici flexible més valorat, segons l'estudi El Mix generacional en les empreses espanyoles elaborat per Sodexo per a conèixer com s'enfronta cadascuna de les generacions que confirmen les plantilles a l'actual mercat laboral.

Així, per als millennials, les vacances es posicionen per davant dels bons per productivitat i l'assegurança mèdica com el benefici flexible més important en el treball. A més, és interessant veure que aquesta valoració disminueix a mesura que retrocedim en les diferents generacions. D'aquesta manera, el 45% de la generació X (1965 i 1980) considera a les vacances com el benefici flexible addicional més valorat, per davant de l'assegurança mèdica o els plans de pensions, però per als baby boomers (1965 i 1980) els plans de pensions són la prioritat, alguna cosa que pot ser comprès per la mitjana d'edat d'aquestes generacions i la proximitat de l'abandó del mercat laboral, seguits dels dies extra de vacances (30%) i l'assegurança mèdica.

En el cas dels empleats més joves, els de la generació Z (a partir de 1998), les vacances també es posicionen com un dels beneficis flexibles més valorats, al costat de l'assegurança mèdica, i per davant d'altres mesures com els bons per productivitat o els plans de pensions. Aquesta preferència pel temps lliure entre les generacions més joves també respon a la major atenció que presten al seu benestar, tant físic com mental, i per al qual és imprescindible comptar amb aquest temps lliure extra.

Conscients d'aquest canvi de paradigma, les empreses treballen cada vegada més per a conèixer les noves necessitats dels seus empleats i dissenyar plans que s'adaptin a aquestes prioritats. En aquest cas, tal és la importància d'aquests dies extra de vacances que, a l'hora de personalitzar els paquets retributius dels seus empleats, el 43% dels directius de Recursos Humans considera que les vacances extra són la prioritat, seguit de l'assegurança mèdica i els plans de pensions, que empaten en segona posició amb un 37%. Així es conclou en el segon estudi elaborat per Sodexo, Els 7 grans reptes del mix generacional en les empreses espanyoles, amb l'objectiu d'identificar quins desafiaments planteja a les empreses aquesta diversitat generacional.

“Les noves generacions cada vegada són més conscients de la importància de cuidar el seu benestar físic i emocional, d'aquí ve que siguin les que més valorin el temps lliure que es pot tenir gràcies als dies extres de vacances que ofereixen unes certes empreses com a part dels seus programes de beneficis flexibles per a millorar la qualitat de vida dels empleats. A pesar que les generacions majors no li donen una valoració tan alta, també observem que ho col·loquen igualment en el top de la seva llista de prioritats, ja que la capacitat de desconnectar del treball és igual d'important a qualsevol edat”, en paraules de Miriam Martín, Directora de Màrqueting i Comunicació de Sodexo.

Consulta la notícia original ACI

962655886
Edificio la Gerència. Av. 9 d'Octubre, 7
46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocioeconomica@aytosagunto.es
Sistema Nacional de Empleo