Agència de col·locació autoritzada nº 1000000275
Seguix-nos en...

Entra si ja estàs registrat/da


Com traure-li partit a Internet per a millorar la teua ocupabilitat

19/05/2023

Millorar ocupabilitat

 

Pors i inseguretats, reflectits en excuses com la falta de temps o de motivació, o l'autosabotatge sota la síndrome de l'impostor, impedeixen que molts professionals passen de ser experts anònims en un tema, a autèntics referents. Però posar en valor les nostres qualitats pot resultar tan senzill com aprendre a traure-li partit a internet i les xarxes socials.

Aprofitant la celebració del Dia Mundial d'Internet, Vicente Ferrio, mentor d'emprenedors i fundador de Sincroniza El teu Talent, ens proposa replantejar-nos l'ús que fem de la xarxa i dirigir-lo a “deslligar el nostre talent”, posant-lo al servei dels altres.

En la seua opinió, “tots tenim una proposta de valor que aportar al món i necessitem difondre-la per a tindre un impacte positiu. I és important donar-nos a conéixer amb eficàcia per a multiplicar oportunitats, diferenciar-nos dels altres i augmentar la nostra ocupabilitat”. Aquests són alguns dels seus consells per a aconseguir-ho aprofitant les eines que ens ofereix la xarxa:

  •  Sé proactiu. Dona't a conéixer (el teu nom, les teues aportacions, els teus continguts i publicacions) en cada fòrum en què participes, *proponte per a col·laborar, flama sense por, practica el teu propi pitch (presentació) i prepara't per a soltar-ho sense complexos sempre que siga oportú. Tu eres el teu millor actiu i ara el tens més fàcil que mai amb totes les xarxes socials a la teua disposició.
  •  Autenticitat i consistència. El que publiques ha d'estar alineat amb el que penses, dius i fas. Sé tu mateix/a amb confiança, comparteix la teua història. Empatitza amb els altres, descobreix la percepció que tenen de tu i aprofita cada oportunitat per a visibilitzar-te.
  •  Crea i comparteix continguts de valor de manera regular. És el que es diu *inbound màrqueting o màrqueting d'atracció. Fes-te present amb aportacions úniques. Hui dia és extremadament fàcil crear una web o simplement publicar i ser present en xarxes professionals com LinkedIn per a captar l'atenció del teu públic objectiu. Ser un referent en el teu tema és una peça més del puzle per a transmetre el teu propòsit i la teua missió i així crear la teua marca amb autoritat.
  •  Cuida els teus perfils i tot el que publiques i comparteixes. Recorda que estàs construint un actiu durador, així que, mantingues al dia la teua marca. Fes-la accessible a tots i tingues-la sempre actualitzada, perquè la teua marca és tan dinàmica com ho eres tu. Res és estàtic, res roman igual, tot està en constant canvi i transformació; la teua marca també.
  •  Crea comunitat. Tots hauríem d'esforçar-nos per presentar les nostres idees de manera que inspiren a altres persones a sumar-se a la nostra causa, perquè construir una mica junts és molt millor que fer-ho sols. Aqueix és el repte: seduir-los amb històries i missatges al voltant d'una marca personal que els resulte atractiva, autèntica i genuïna.

En l'era d'internet i les xarxes socials, qualsevol pot arribar als altres a través de continguts de valor que inspiren, entretinguen o eduquen. I, segons Vicente *Ferrio, aqueixa manera de “aportar valor per a connectar amb altres persones servirà també per a atraure opcions i fer-nos més visibles”.

Consulta la notícia original ACI

962655886
Edificio la Gerència. Av. 9 d'Octubre, 7 46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocioeconomica@aytosagunto.es
Sistema Nacional de Empleo