Seguix-nos en...

Entrar


Menjar, guarderia, transport i altres beneficis i incentius d'empresa que es poden deduir de la declaració de la renda

Queda menys d'un mes perquè s'esgote el termini per a presentar la declaració de la Renda 2018 i probablement moltes persones desconeixen que poden deduir-se nombrosos beneficis i incentius que la seua empresa posa a la seua disposició a través de la retribució a la carta o retribució flexible. A pesar que moltes empreses ofereixen aquesta modalitat retributiva, els empleats, per falta d'informació, no contracten els serveis que estan inclosos dins d'aquesta, perdent-se una sèrie d'exempcions fiscals que augmentarien el seu salari net disponible. Els serveis que gaudeixen d'aquestes exempcions fiscals són d'ús tan habitual com el menjar, la guarderia, les despeses de transport, la formació o l'assegurança de salut.

La millora en la qualitat de vida dels empleats és una de les màximes de moltes companyies, que cada vegada més habitualment decideixen oferir incentius per dues vies: beneficis socials i retribució flexible.

La retribució flexible, per part seua, dóna l'opció a l'empleat de destinar fins al 30% del seu salari brut a beneficis i serveis que impacten positivament en el seu dia a dia, suposant a més un estalvi substancial en serveis d'ús habitual.           
En aquest cas, l'empleat és qui decideix adherir-se a aquesta modalitat retributiva, la qual cosa li permet, amb el mateix salari brut, augmentar el seu salari disponible gràcies a les exempcions fiscals de les quals gaudeixen els serveis inclosos en la retribució flexible.

Amb l'objectiu que, de cara a l'exercici de la Renda de l'any que ve, tant les empreses maximitzen el salari disponible de les seues plantilles sense disparar els costos salarials, com perquè els empleats puguen traure el màxim partit al seu salari, *Sodexo ha analitzat els beneficis que poden deduir-se en la declaració i el seu import màxim, demostrant que apostar per la retribució flexible es tradueix en un estalvi més que substancial en el balanç anual dels empleats:

  • Menjar: En el cas del servei Restaurant Pass, l'import exempt d'IRPF es va incrementar de 9€ a 11€ per dia laborable en 2018, la qual cosa suposa un estalvi anual per a l'empleat de 600€.
  • Guarderia: Les despeses de guarderia de fills de fins a tres anys estan exempts sense límit establit i sent compatibles amb la nova deducció de 1.000 euros. Invertir en xecs Guarderia Pass, es tradueix en l'estalvi de fins a 3 mesos a l'any en el pagament de la guarderia.
  • Transport: L'exempció de la targeta Transport Pass, destinada a cobrir el desplaçament dels empleats entre el seu lloc de residència i el centre de treball, ascendeix a 1.500 euros anuals per a cada empleat, permetent a l'empleat augmentar el seu salari net en estalviar fins a 3 mesos a l'any en transport.
  • Formació: Les quantitats destinades a l'actualització i capacitació dels empleats, sempre que siga exigit per la seua activitat professional no tindran consideració de rendiments de treball en espècie i no tindran límits.
  • Segur de salut: Les quotes cobertes en entitats asseguradores per a la cobertura de malaltia dels treballadors estaran exemptes fins a 500€ anuals (1500€ en el cas de discapacitat).

“La retribució flexible no solament ofereix molts avantatges a l'hora de millorar la qualitat de vida dels empleats, sinó que també fomenta l'estalvi. És important que aquells professionals que no aprofiten encara aquests incentius coneguen totes les exempcions amb l'objectiu de minimitzar el que han de tributar i puguen maximitzar el seu salari disponible”, ha explicat Miriam Martín, directora de Màrqueting i Comunicació de Sodexo. “Perquè els empleats puguen obtindre un important estalvi, Sodexo ofereix plans de retribució salarial adaptats a cada companyia perquè els empleats puguen obtindre els majors avantatges fiscals i perquè l'empresa puga oferir-los la possibilitat de millorar la qualitat la seua qualitat de vida, alhora que maximitzen el seu salari”.

Consulte la informació original ACI

962655886
Doctor Fleming, s/n
46520 - Sagunto/Sagunt
(Valencia)
promocion.economica@aytosagunto.es